De feiten

Al tientallen jaren staan er iedere dag warehousemedewerkers en stuwadoors zwaar, stoffig en eentonig werk te doen bij het laden en lossen van zeecontainers met stukgoed. Want zeg nou zelf, werken in zo’n stalen doos is bij lange na niet de meest ideale werkomgeving. Het is er donker, s’winters is het koud, ’s zomers is het heet en naar buiten kijken is er ook niet bij. Bij deze dagen we dan ook containerfabrikanten uit om containers met ramen uit te rusten. Op beurzen laten ze al zien dat het kan!

Hebt u te maken met  strippen van gegaste containers dan moet er volgens strenge richtlijnen gewerkt worden. Ook overmatige stofontwikkeling bij bijvoorbeeld lossen van koffie of cacao is schering en inslag. Bij deze producten speelt dan weer het gevaar van uitglijden over koffiebonen of cacaobonen door lekkende zakken. De foto’s hieronder spreken voor zich.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Makkelijker EN leuker

Ongetwijfeld zijn er veel bedrijven in de op- en overslag die er alles aan doen om de negatieve aspecten van dit werk te elimineren. Voor deze bedrijven is er goed nieuws! Want, in vergelijking met de belastingdienst kunnen wij het wel makkelijker EN leuker maken.

Men neme een standaard minikraan. Vervang de dieselmotor door een electromotor met acccu. Ontwikkel speciale grijpers met alle specifieke eigenschappen die het product vereist. En ziedaar, de CargoPicker is geboren! De CargoPicker wordt gekoppeld aan een mobiele unit waarop de producten worden afgezet en vervolgens getransporteerd uit de container. Een unieke technische combinatie. Met investeren in een CargoPicker systeem zijn ook alle betrokkenen van (overheids-)instanties, management, middenkader tot werkvloer blij met de investering, want;

  • u voldoet ruimschoots aan de regels van Inspectie SZW
  • stichtingen die strijden voor betere werkomstandigheden zoals Gezond Belast zijn blij
  • het management ziet zijn investering snel terug (ROI max. 2 jaar)
  • de boekhouder heeft een fors fiscaal voordeel van 1/3 van de basisprijs via MIA/VAMIL
  • de magazijnchef hoeft geen rekening meer te houden met zware arbeidsomstandigheden
  • en last but not least, voor de medewerkers wordt dit werk weer echt leuk!

Check de foto’s boven en onder en ontdek de verschillen!