Vragen over veilige opslag en transport

/Vragen over veilige opslag en transport
Onze expertise en producten zijn doorspekt met specifieke kennis en jargon. We kunnen ons goed voorstellen dat u bij veel onderwerpen of producten vragen over veilige opslag en transport heeft. Uiteraard staan we u het liefst persoonlijk te woord, maar hieronder sommen we de meest gestelde vragen op. Maproloc heeft altijd antwoord op uw vragen over transportbeveiliging.
 Veel-gestelde-vragen-over-opslag

Het gewicht van papier wordt uitgedrukt in grammen per vierkante meter. 100 Grams papier wil zeggen dat 1 vierkante meter van dit papier precies 100 gram weegt. De dikte van het papier heeft wel een relatie met het gewicht maar deze is niet één op één. Zo is gecoat papier (glad of glossy papier) relatief zwaar; het heeft een hoger soortelijk gewicht dan houtvrij papier. Daarom is 135 grams glossy papier veel dunner dan 135 grams houtvrij kopieerpapier

Gestapelde goederen op een pallet, meestal in een bepaald patroon gestapeld. Het is de meest gebruikte vorm van transport en opslag van allerlei soorten goederen in de logistiek.

Een speciale dunne folie welke om de palletlading wordt gewikkeld om een zeer stabiele lading te creeeren. Vaak toegepast voor vervoer over de weg en soms ook in combinatie met antislipvellen.

In het magazijn is het toepassen van antislippapier voor een stabiele palletstapeling makkelijker en sneller aan te brengen en te verwijderen.

Een sterk soort papier gemaakt van chemisch verpulverde houtvezels, o.a. gebruikt als bovenste en onderste laag van golfkarton en bijvoorbeeld als afdekpapier.

Dit is meestal zogenaamd Kraftpapier met een speciale PE coating. Dit wordt op de bodem van de pallet gelegd en voorkomt dat vocht uit de pallet in de lading trekt.

Deze 2 delen zijn de drager en de coating. De drager is een goedkoop soort papier. Alleen de coating (1 of 2 zijden) heeft de vereiste antislipeigenschappen. Hierdoor blijft antislippapier betaalbaar.

Het stapelen van goederen op pallets zonder een stapelpatroon. Hierdoor ontstaan stapels dozen naast elkaar op de pallet zonder verband.

Het zekeren van een lading is het vastmaken van een lading op een platform. Het is de bedoeling dat de lading niet kantelt of schuift door normale invloeden tijdens het vervoeren, zoals bijvoorbeeld remmen of uitwijken. 

Een tussenvel is een laag papier, meestal 90 of 100 grams dik, aan beide zijden voorzien van een coating die glijden van er op geplaatste lading tegen gaat.

De onderste dozen dragen de zwaarste last. Het is daarom van groot belang om te zorgen dat ze tijdens opslag en/of transport niet verzwakken. Pallets zijn vaak vochtig, en het droge karton absorbeert dat gemakkelijk en worden daardoor zwakker. Een gecoat stuk papier, oftewel een tussenvel, voorkomt de doorslag van vocht naar de lading.

Contact
Heeft u een vraag die niet in de lijst voorkomt? Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op!
Contact