Veiliger laden en lossen

Laden en lossen van stukgoed (stripping and stuffing) is arbeidsintensief, ergonomisch zwaar en tijdrovend. De producten zijn zeer divers qua afmetingen, gewicht, materiaal en kwaliteit. Daarnaast zitten er vaak meerdere soorten producten door elkaar gemixt in 1 container. Daardoor moet er ook gesorteerd worden zodat dezelfde artikelen op 1 pallet gestapeld worden.

Toegepaste kennis en ervaring

Om hiervoor hulpmiddelen te ontwikkelen is vergaande kennis nodig van de logistieke markt, de fysieke omstandigheden tijdens dit proces en inzicht en kennis van de kostenstructuur in de branche. MAPROLOC heeft na vele jaren marktonderzoek en na gedegen onderzoek van beschikbare technieken een hulpmiddel ontwikkeld dat tegemoet komt aan de behoeften, eisen en wensen uit de markt.  Dit nieuwe en vernieuwende concept bestaat uit een combinatie van bestaande techniek en slimme grijpers waarmee vele soorten goederen op snelle en simpele wijze gehandeld kunnen worden.

Onze doelstelling is; zoals de heftruck sinds tientallen jaren gemeengoed is voor het handlen van goederen op pallets, wordt de CargoPicker de universele oplossing voor stukgoed.

Verbetering van het bestaande

Het concept sluit direct aan op het alom bekende concept van de heftruck; 1 bestuurder manoeuvreert en bedient de CargoPicker en  zorgt voor het ergonomisch, snel en soepel verlopen van het laad- en losproces. De CargoPicker is zeer flexibel inzetbaar, zowel binnen als buiten het gebouw. Ook het milieu wordt gespaard want de CargoPicker is geheel elektrisch aangedreven.  De prijs is zeer concurrerend ten opzichte van anderen, zeker gezien de grote flexibiliteit.

Bukken en tillen

(Semi-)automatische loslijn met CargoPicker, telescoopband en palletiseerrobot

Contact
Over de Cargopicker vragen, een passende offerte of benieuwd naar de leveringsvoorwaarden?

Neem contact met ons op!

Contact