Met bovenstaande titel heeft PortofAmsterdam, het amsterdamse havenbedrijf, op 8 feb. 2018 intern aangekondigd dat zij geloven in de vele voordelen van de CargoPicker. Zij gaan ons ondersteunen in het vermarkten van de CargoPicker in de cacao- en koffiesector in het amsterdamse havengebied. Dit gaan zij doen met geld, tijd en publiciteit. Een belangrijke stap voorwaarts voor Maproloc Systems B.V. in de grootste cacaohaven ter wereld!

Wij vinden het een grote eer en ook erkenning voor jaren ontwikkelen om een steentje bij te gaan dragen in  het innovatiever en slimmer maken van de amsterdamse haven. Vanuit het innovatiecentrum Prodock zullen wij de CargoPicker verder ontwikkelen tot de eerste ‘heftruck’ voor stukgoed.

We laten PortofAmsterdam nog weer even zelf aan het woord;

‘Waarom ondersteunt het havenbedrijf de ontwikkeling van Cargopicker?
Containers gevuld met zakken zijn vooral te vinden in de cacao en koffie. Met name cacao is een belangrijke goederenstroom voor de Amsterdamse haven. Cacao werd vaak als bulk los in het schip gestort. Tegenwoordig vindt het transport van cacao meer en meer plaats in containers en is daarbij dan vaak ook verpakt in zakken. Vervolgens moeten de containers worden uitgepakt, de zakken op pallets worden gestapeld en deze pallets worden in de loodsen opgeslagen. Het uitpakken van die containers (met zakken van 60 kg) is zwaar werk.
Om voor cacao opslag attractief te blijven en de Amsterdamse vemen te ondersteunen, is besloten om Cargopicker in Prodock te vestigen. Vanuit Prodock kan dan de innovatieve ontwikkeling voor de Amsterdamse vemen doorgezet worden.’ 

Alle expertise die wij hebben opgedaan met veelvuldig inzetten van het prototype, wordt verwerkt in een dedicated combinatie welke in de toekomst voor vele soorten stukgoed inzetbaar is.

CargoPicker 2.0 Programma van eisen